top of page

Kahve Posasını Atmayın

Güncelleme tarihi: 21 Şub 2021

Kahvenizi demledikten sonra geriye kalan kahve posasını çöpe atmak yerine çeşitli alanlarda kullanabilirsiniz. Bazı ülkelerde kahve posalarının değerlendirilmek üzere kahve dükkanlarından satın alındığını biliyoruz. Günümüzde geri dönüştürülebilir pipet gibi ürünlerin yapımında da değerlendirildiğini görmek mümkün. Kahve posası evde birçok işinize yarayabileceği gibi cildinize fayda sağlayacak şekilde de değerlendirilebilir.



1) Buzdolabında Koku Önleyici Kahve posasını küçük bir kap içerisinde, buzdolabı rafına yerleştirip kötü kokuyu önlemek için kullanabilir ya da kahve posası-karbonat karışımı hazırlayarak buzdolabında koku önleyici olarak kullanabilirsiniz.


2) Mum Yapımı Kalan mumları eritip değerlendirmek istiyorsanız, hazırladığınız mum içerisine kahve telvesini karıştırıp, muma hoş bir kahve kokusu kazandırabilirsiniz.


3) Bitkilerinizin Toprağına Ekleyin Bitkilerinizin toprağını zenginleştirmek için kahve posasını toprakla karıştırıp bitkiye ekstra vitamin-mineral sağlayabilirsiniz. Kahve çekirdeği magnezyum, potasyum yönünden zengindir ve toprağa karıştığında da bitkiyi beslemeye yardımcı olur.


4) Cildinizde Peeling Olarak

Hassas ve kuru ciltler için önerilmemekle birlikte cilt bakımı için peeling yapanlar, sadece kahve posasını ya da az miktarda zeytinyağı ile karıştırıp ölü deriyi temizlemek için kullanabilir.


5) Köpeğinizi Yıkarken Köpeğinizin şampuanına eklediğiniz kahve posası hem pirelerle savaşır hem de tüylerini parlak ve sağlıklı hale getirir.

224 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page