top of page

Güne kahveyle başlamanız için 5 neden

Kahvenin sağlık üzerindeki etkisiyle ilgili pek çok tartışma bulunuyor. Kahve yararlı mı yoksa zararlı mı, bu konudaki gerçek ne? Her şey de olduğu gibi fazla alınan kahve de vücuda olumsuz etki edebilir. Buna karşın yapılan araştırmalar güne kahveyle başlamanın sağlık için oldukça faydalı olduğunu gösteriyor. Kahve, antioksidan etkisi ve içeriğindeki yararlı bileşenlerle sağlıklı ve dinç kalmaya yardımcı oluyor.

Kahvenin yararlarını merak ediyorsanız işte güne kahveyle başlamanız için 5 neden…



Maksimum enerji için

Kahve içmek güne dinç başlamak için en iyi yollardan biri. Bir fincan kahveyle güne başlayarak yorgunluk hissinden kurtulabilir, enerjinizi kolayca artırabilirsiniz. Kafein yönünden güçlü olan kahve, merkezi sinir sisteminde, algıda ve bilinçlilikte değişikliklere yol açan psikoaktif maddeler arasında yer alıyor. Bu özelliğiyle de gün içinde hafıza ve reflekste olumlu bir etki sağlıyor.


Fazlalıklarınızdan kurtulmak için

Kahvenin kilo vermede oldukça güçlü bir etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Son araştırmalar kafeinin kilo vermede olumlu bir etkisi olduğunu kanıtlıyor. Pek çok araştırma verisinde ortaya konulan sonuca göre kafein alımı metabolizma hızını %3 – %11 seviyelerinde  artırıyor.


Fiziksel gücünüzü artırmak için

Sinir sistemini korumaya yardımcı olan kahve, vücudunuza gönderdiği olumlu sinyallerle fiziksel olarak kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Kahveyle birlikte kanınıza karışacak yağsız asitler vücudunuza yakıt etkisi yapabilir. Özellikle spor salonuna gitmeden önce içeceğiniz bir fincan kahve fiziksel performansınızda olumlu değişikliklere neden olabilir.


İhtiyacınız olan vitaminler için

Kahve çekirdekleri içime hazır bir kahveden çok daha fazlasını sunuyor. Kahve öğünlere ve aralara eşlik eden lezzetli bir içecek olmasının yanı sıra içerdiği vitaminlerle oldukça da faydalı. Bir fincan kahve vücudun günlük B2 vitamini ihtiyacının %11’ini, %6 B5, %3 potasyum ve %2 B3 vitamini ihtiyacını karşılamaya yardımcı oluyor.


Güçlü bir psikoloji için

Depresyonla savaşta önemli bir silah elde etmek için güne kahveyle başlamanız yeterli. Kahve içerek yaşam kalitenizi artırabilir, psikolojik olarak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Harvard Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar günde 4 fincan ve daha fazla kahve içen kişilerin depresyona yakalanma riskinin %20 daha az olduğunu ortaya koydu.

71 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page