top of page

Granül Kahve Nedir?

Granül kahve dünyada tüketilen kahvenin yaklaşık 50%’ sini oluşturuyor. Granül kahve ülkemizde hazır kahve, çözünebilir kahve, instant kahve veya ticari ismi ile Nescafe olarak da biliniyor. Granül kahve filtre kahveye göre çok daha pratik ve ucuzken, granül kahveyi sıcak suda çözebilir, filtreleme işlemi yapmadan içebilirsiniz. Granül kahve filtre kahvenin kurutulması ve özütünün çıkarılması yöntemi ile elde edilir. Burada iki tür yöntem vardır. Püskürtme ve dondurma.



Püskürtme yönteminde demlenen kahve özütü sıcak havaya doğru püskürtülür bu şekilde içerisindeki nem hızlıca buharlaşır ve kuru, toz kahve ayrıştırılır. Dondurma yönteminde demlenen kahve dondurulur ve küçük parçalara kesilir. Ardından vakumlu atmosferde kurutulur ve granül kahve elde edilir.



Filtre kahve antioksidan kaynağıdır. Granül kahve ise taze kahveye göre daha az antioksidan ve daha fazla toksik madde içerir. Bir standart kupa granül kahve yaklaşık 7 kalori içermektedir. Kafein oranına baktığımızda ise granül kahvenin filtre kahveye göre daha az kafein içerdiğini söyleyebiliriz. Bir porsiyon filtre kahve 70-130 mg kafein içerirken, granül kahve ise maksimum 90 mg kafein içerir. Granül kahvenin herhangi bir kahve ekipmanı gerektirmeden kahve demlemenize olanak sağlaması tüketilebilirliğini arttırmıştır.


86 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page