top of page

Espresso Bazlı Sütlü Kahveler

Flat White

Flat white, 180 ml’lik fincanlarda servis edilir. Latteden farkı double shot espresso veya ristretto kullanılması ile daha yoğun kahve içermesi ve kremasının daha ince olmasıdır. İlk olarak Avustralya’da yapılmış ve beğeni kazanarak tüm dünyaya yayılmıştır.


Cappuccino

Bir shot espressoya süt eklenerek yapılır. Yaklaşık 200 ml. civarında ki fincanın 1/4'ü espressodan, kalanı ise süt ve kremadan oluşur. Cappuccinonun ortaya çıktığı dönemde İtalya’da, kahve üstünde beyaz süt kreması görüntüsü Capuchin isimli rahiplerin siyah kıyafet üstüne beyaz şapka takmalarından esinlenilmiş. İsmini bu rahiplerden aldığı söylenir.


Caffe Latte

Üzerine yapılan süslemeler lezzetinin önüne geçerek içeceği sanat eserine dönüştürüyor. Adını İtalyanca sütlü kahveden alır. Cappuccinoyla arasındaki en büyük fark lattenin kremasının yarı yarıya daha az olmasıdır. Latte için 200 ml.lik fincanlar tercih edilir. Latte art olarak bilinen latte süslemesi ile servis edilir.



Mocha

Mocha, latteye eritilmiş çikolata eklenerek yapılan bir kahve türüdür. Fincanın 1/3’ünü bitter çikolata kaplarken; kalanı espresso, süt ve süt kremasından oluşur. İsmini, Yemen’in günümüzde Muha olarak telaffuz edilen bir şehrin çikolata kokularıyla kaplı limanından alır.


Cortado

İçeriğindeki espresso ve süt-krema miktarı eşittir. Bu da latte ve cappucinoya göre kahve tadının çok daha yoğun olması anlamına geliyor. 120 ml'lik kulpsuz cam bardakta servis edilir. İspanyol kahvesi olan bu kahvenin adı kesmek fiilinden gelir.

97 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page