top of page

Espresso Bazlı Sade Kahveler

Espresso

Bu kahvenin özelliği yüzeyinde krema denilen bir tabaka oluşmasıdır. Espresso fikrinin zaman kazanma gereksiniminden doğduğu söylenir. Miktar olarak 30ml servis edilmesinden kaynaklı genelde küçük fincan ile sunulur. Diğer yöntemlerin aksine kahvenin yağlarının da ekstre edilmesi için kahvenin üzerinden basınçlı su ile 20-30 saniye arasında bir likit elde edilir. Bu likitin %88’i sudur. Fincanda genellikle gövdeli ve sert tatlar sunar.



Ristretto

Espresso miktarı kadar kahve için 15 ml su kullanılan espresso çeşididir. Espressodan daha sert ve yoğundur; bu yüzden genellikle tercih edilmez.


Lungo

Espresso miktarı kadar kahve için 60 ml suyun kullanıldığı espresso çeşididir. Espressonun daha uzun süre çekilmesiyle elde edilir. Espressoya göre daha fazla su miktarı barındırdığından daha hafif bir kahvedir.


Americano

Espresso ve sıcak su karışımından elde edilir. Filtre kahve tüketen Amerikan askerleri 20. Yy’da savaş sırasında espresso dışında kahve bulamayınca ve sert gelmesinden kaynaklı tadını yumuşatmak için su ilave ederek tüketmeye başlamıştır. 120 ml sıcak su üzerine 60 ml espresso (double shot) eklenerek servis edilir. Sıcak suyun önce, espressonun sonra konması lezzet ve sunum açısından önemlidir. Espresso üzerine sıcak su eklendiğinde kahve yanar, daha da acılaşır ve espressonun kreması kaybolur.


29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page