top of page

Bourbon Varyetesinin Özellikleri

Kahve Taksonomisi = Rubiaceae > Coffea >

Arabica,Canephora,Liberica,Eugenoides,Congensis,Anthonyi > ‘’Varyeteler’’


Bourbon


Dünyanın kültürel ve genetik açıdan en önemli Arabica çeşitlerinden biridir ve en yüksek rakımlarda fincanda mükemmel kalitesi ile bilinir. Bourbon, kökenli çeşitlerin en ünlüsüdür. Nispeten düşük üretim, başlıca hastalıklara duyarlılık ve mükemmel fincan kalitesi ile karakterize edilmiş bir çeşittir.


Fransız misyonerler Bourbon'u 1700'lerin başında Yemen'den Bourbon Adası'na (şimdiki adı La Réunion) getirdiler. 19. yüzyılın ortalarına kadar Bourbon adayı terk etmedi. Ancak 1800'lerin ortalarından itibaren, misyonerler Afrika ve Amerika'da dayanak noktası kurmak için hareket ettikçe, çeşitlilik dünyanın yeni bölgelerine yayıldı.


Bourbon çeşidi 1860 civarında Brezilya'ya tanıtıldı ve oradan hızla kuzeye, bugün hala yetiştirildiği Güney ve Orta Amerika'nın diğer bölgelerine yayıldı. Burada, Hindistan'dan ve Etiyopya yerel ırklarından tanıtılan diğer Bourbon'la ilgili çeşitlerle karıştırıldı. Günümüzde, Doğu Afrika'da bulunan bir çok Bourbon benzeri çeşit vardır, ancak hiçbiri Latin Amerika'da bulunabilen farklı Bourbon çeşidine tam olarak uymamaktadır.


Bugün Latin Amerika'da Bourbon'un yerini büyük ölçüde ondan gelen çeşitler almıştır (özellikle Caturra, Catuai ve Mundo Novo dahil), ancak Bourbon'un kendisi hala El Salvador, Guatemala, Honduras ve Peru'da yetiştirilmektedir.


Ağaç Tipi : Uzun Boylu

Yaprak Ucu Rengi: Yeşil

Çekirdek Boyutu : Orta

53 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page