top of page

Baristalığın İç Yüzü

Ayaklarınızın üzerinde saatler geçirmek, müşterilerle etkileşim kurmak, makineleri çalıştırmak ve kahve hazırlamak baristaların her gün tamamladıkları görevlerden sadece birkaçıdır. Çekirdekleri içeceğe dönüştürmek için öğütme, kurcalama, ölçme, demleme ve dökme dahil pek çok şey var. Bu eğlenceli bir iş bunula birlikte dikkatli değilseniz vücudunuza zarar verebilecek bir iş. Çok aktif, yüksek enerjili bir meslek olduğu için hareketinizi yönetmezseniz zorlanmalara ve burkulmalara neden olabilir. Zamanla da kalıcı yaralanmalara neden olabilir.



Barista olarak gününüzü müşterilere kahve hazırlarken, eklemlerinizi ve kaslarınızı çeşitli pozisyonlara hareket ettirerek geçirirsiniz. Tek bir vardiyada portafiltreleri asıp vururken, espresso kalitesini takip edip latte art yapmak için süt sürahinizi çoğu zaman yüksek hızda ve saatte düzinelerce kez kullanırsınız. Düzenlenen ankette, baristaların bir çoğunun işlerine atfedilen bel ve omuz ağrısından muzdarip olması şaşırtıcı değil. Günlük çalışmalarda genel olarak taşınılan mevcut riskleri anlamak, gerçekleştirilen yanlış eylemleri iyileştirmek, gerçekleşebilecek kalıcı hasarların önüne geçmeye yardımcı olabilir.


Barista olmak uzun saatler dik durmayı gerektirdiğinden, duruşunuz önemli bir rol oynar. Hizalanmanızda birkaç ayarlama yaparak yanlış duruş alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz. İçecekleri nasıl hazırladığınıza dikkat ederek hasar alma olasılığını azaltabilirsiniz. Tek bir en iyi tekniğin olmadığını belirtmekte fayda var. Ne kadar rahat çalışabileceğiniz genellikle boyunuz ve makinenin yüksekliği gibi faktörlere bağlıdır. Kahve hazırlarken kendinize zarar verme riskinizi azaltmak için izleyebileceğiniz birkaç yönerge vardır.



Kurcalama yaparken, bunu dirseğinizle 90 derecelik bir açıyla ve bileğiniz düz olacak şekilde yapın. Uygulanan basıncın, avucunuzdan veya elinizden değil kolunuzdan gelmesi sağlıklı olandır. Farkında olmayabilirsiniz ancak bar içindeki küçük uyarlamalar iş akışınızı geliştirebilir. Ayaklarınız için çok zaman harcamanız nedeniyle, ayakkabınızı doğru tercih ettiğinizden emin olun. Yanlış ayakkabı seçimi nedeniyle eve yorgun ve şiş ayaklarla gelmek bilinmeyen bir durum değildir.

33 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page