Arda Canıöz

18 Oca 20211 dk.

Kahve Posasını Atmayın

En son güncellendiği tarih: 21 Şub 2021

Kahvenizi demledikten sonra geriye kalan kahve posasını çöpe atmak yerine çeşitli alanlarda kullanabilirsiniz. Bazı ülkelerde kahve posalarının değerlendirilmek üzere kahve dükkanlarından satın alındığını biliyoruz. Günümüzde geri dönüştürülebilir pipet gibi ürünlerin yapımında da değerlendirildiğini görmek mümkün. Kahve posası evde birçok işinize yarayabileceği gibi cildinize fayda sağlayacak şekilde de değerlendirilebilir.

1) Buzdolabında Koku Önleyici
 

 
Kahve posasını küçük bir kap içerisinde, buzdolabı rafına yerleştirip kötü kokuyu önlemek için kullanabilir ya da kahve posası-karbonat karışımı hazırlayarak buzdolabında koku önleyici olarak kullanabilirsiniz.

2) Mum Yapımı
 

 
Kalan mumları eritip değerlendirmek istiyorsanız, hazırladığınız mum içerisine kahve telvesini karıştırıp, muma hoş bir kahve kokusu kazandırabilirsiniz.

3) Bitkilerinizin Toprağına Ekleyin
 

 
Bitkilerinizin toprağını zenginleştirmek için kahve posasını toprakla karıştırıp bitkiye ekstra vitamin-mineral sağlayabilirsiniz. Kahve çekirdeği magnezyum, potasyum yönünden zengindir ve toprağa karıştığında da bitkiyi beslemeye yardımcı olur.

4) Cildinizde Peeling Olarak
 

Hassas ve kuru ciltler için önerilmemekle birlikte cilt bakımı için peeling yapanlar, sadece kahve posasını ya da az miktarda zeytinyağı ile karıştırıp ölü deriyi temizlemek için kullanabilir.

5) Köpeğinizi Yıkarken
 

 
Köpeğinizin şampuanına eklediğiniz kahve posası hem pirelerle savaşır hem de tüylerini parlak ve sağlıklı hale getirir.

    2290
    0